Українські Ми-24 у ДР Конго замінять на на Ми-8

Ukrainian Military Pages фото © Назар Волошин

Керівництво ООН прийняло рішення скоротити санкціоновану чисельність особового складу та техніки миротворчої місії зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго.

Про це повідомив командувач миротворчими силами ООН в цій країні генерал-лейтенант Дерік Мбуісело Мгвебі.

«Мова йде про значну економію бюджету як миротворчої місії, так і Організації Об’єднаних Націй в цілому, та аж ніяк не про якість виконання службових обов’язків того чи іншого контингенту. Нам доводиться жертвувати величезною кількістю особового складу та техніки так, щоб цей процес не вплинув на стабілізацію миру в африканській країні».

Зміни відбудуться й у 18-му окремому вертолітному загоні ЗС України Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. Як повідомив командир загону льотчик-снайпер полковник Юрій Вербельчук, зі складу українського контингенту виведуть бойові вертольоти Ми-24, а замість них в Конго прибудуть військово-транспортні вертольоти Ми-8.

«Перед нами постануть дещо інші завдання, проте ми готові їх виконувати в повному обсязі 24 години на добу 7 днів на тиждень», - заявив полковник Юрій Вербельчук.

Командир загону також обговорив з командувачем силами ООН у ДР Конго процес та терміни заміни повітряних суден, а також якісну підготовку льотного складу, котрі керуватимуть гелікоптерами Ми-8.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua

довідник озброєння і військової техніки