Петро Цигикал повідомив про плани створення Лисичанського прикордонного загону

Ukrainian Military Pages фото © Валерій Олійник

Під час робочої поїздки в район проведення антитерористичної операції Голова Держприкордонслужби анонсував створення Лисичанського прикордонного загону.

Раніше, також було анонсовано розгортання нового регіонального управління на базі окремого військового відділу «Краматорськ». На сьогодні в складі Державної прикордонної служби п'ять регіональних управлінь: Західне, Південне, Північне, Східне та Азово-Чорноморське.

На Донбасі наразі діють Донецький, Краматорський та Луганський прикордонний загони, а також Маріупольський загін морської охорони. Новий прикордонний загін планується розмістити у Лисичанську. Створення нової частини дозволить підвищити ефективність виконання завдань з охорони кордону та контролю на лінії розмежування в зоні АТО, за рахунок їх перерозподілу.

У ході робочої поїздки Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал також відвідав Луганський прикордонний загін, управління якого базується у Старобільську.

Нагадаємо, що Луганський прикордонний загін був однією з перших військових частин атакованих російсько-терористичними формуваннями. Так, в ніч з 01 на 02 червня 2014 року, почалася перша атака на розташування загону, в ході якої було поранено 8 військовослужбовців,

Читати також: Луганський прикордонний загін

Прикордонники запросили підтримку. Але направлений винищувач Су-27 зброю не застосував - бойовики засіли у житлових будинках. Протистояння тривало 2-4 червня, вівся вогонь з гранатометів, були застосовані великокаліберні кулемети.

Результатом протистояння стало взяття під контроль будівлі застави проросійськими терористами та передислокація загону разом з відділом прикордонної служби «Станично-Луганське».

До відповідальності прикордонного загону належить ділянка кордону з РФ та значна частина лінії розмежування. Голова відомства нагадав, що служба на лінії зіткнення є відповідальною і важливою, а прикордонники Луганського загону не раз підтверджували свою відданість присязі.

Під час візиту Петро Цигикал вручив 11 відомчих та державних відзнак військовослужбовцям Луганського прикордонного загону серед яких – 5 медалей «За участь в антитерористичній операції».

Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України dpsu.gov.ua