Виробництво НВО «Практика» відвідав заступник Глави Адміністрації Президента України

Виробництво НВО Практика відвідав заступник Глави Адміністрації Президента України

30 серпня завод НВО «Практика» відвідав заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Кондратюк.

Під час візиту він зустрівся з Правлінням «Ліги оборонних підприємств України» та керівництвом Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Голова Ради директорів НВО «Практика», Голова Громадської спілки «Ліга оборонних підприємств України» Олег Висоцький представив можливості та потенціал свого підприємства, яке є одним з засновників Ліги.

Ukrainian Military Pages

Нагадаємо, що рішення створити неурядове об’єднання українських підприємств і організацій, які є виробниками/розробниками продукції оборонного та подвійного призначення, було прийняте під час ХІІІ Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека-2016» керівниками декількох десятків таких структур.

Створення Ліги пов’язано із наміром об’єднати зусилля приватних підприємств оборонної промисловості навколо удосконалення внутрішньої кооперації, налагодження ефективного державно-приватного партнерства у оборонно-промисловій сфері, реалізації спільних зусиль щодо удосконалення маркетингу оборонної продукції приватних підприємств як всередині держави, так і на ринках іноземних держав. Головним напрямом роботи Ліги визначено участь її членів у ефективному та якісному переозброєнню Збройних Сил України.

Ukrainian Military Pages

У ході зустрічі було обговорено перспективи державно-приватного партнерства, зокрема підтримку з боку Держави розробок та виробництва приватного сектору. Пан Кондратюк висловився за розвиток приватного сектору ОПК країни та підтримав висловлену ректором НТУУ КПІ Михайлом Згуровським ідею об’єднання зусиль оборонних підприємств та вітчизняної прикладної науки.

Ukrainian Military Pages

Варто підкреслити, що на цей час кількість вітчизняних приватних підприємств оборонної промисловості вже перевищує кількість державних підприємств. Саме приватні підприємства виробляють дві третини оборонної продукції держави, а гнучкість приватного сектору дозволяє стверджувати, що саме такі високотехнологічні виробництва здатні перетворитися на локомотив національної економіки.

Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
Веб-сайт НВО «Практика»