Український фронт гібридної війни (EN)

Автор: Володимир Горбулін
Ukrainian Military Pages

Стаття присвячена проблемі формування нового гібридного світоустрою, точкою відліку якого стала російська агресія проти України.

Констатується, що за руйнування старого світопорядку відповідальна не тільки Росія, але й Захід, який допустив новітню форму глобального протистояння – гібридну війну. Розглянуто причини та передумови російської агресії проти України, а також особливості ведення гібридної війни у воєнному, політичному та інформаційному вимірі.

Горбулін Володимир Павлович – доктор технічних наук, професор, академік НАН України, директор Національного інституту стратегічних досліджень

Обґрунтовано, що геополітичною метою Росії при розв’язуванні глобального гібридного конфлікту було руйнування існуючого світопорядку з метою відновлення світопорядку періоду холодної війни і закріплення домінуючих позицій в ньому.

Визначено, що в умовах нового гібридного світо(без)порядку Росія стає дуже вразливою до інструментів і механізмів, методів і методологій гібридної війни у випадку їх використання проти неї, особливо в проблемних регіонах. Йдеться насамперед про Далекий Схід та експансію Китаю. У статті сформульовані пріоритетні завдання для реалізації ефективної відповіді на гібридну агресію проти України та позиціонування нашої країни на міжнародній арені.



Ця публікація доступна лише англійською мовою.



Даний матеріал відноситься до авторських публікацій.
Думка редакції може не збігатися із точкою зору авторів матеріалів.


Використані джерела:
Стратегічна панорама, 2017, № 1