Президент затвердив офіційну символіку РНБО

Ukrainian Military Pages

Президент України Петро Порошенко, указом №334/2017 від 20 жовтня 2017 року, затвердив офіційну символіку Ради національної безпеки та оборони.

Емблемою Ради національної безпеки і оборони України є квадрат блакитного кольору із заглибленнями на сторонах у формі золотого фортечного муру з чотирма бастіонами по кутах.

Усередині квадрата вміщено малий Державний Герб України, накладений на вертикально розміщену золоту булаву та обрамлений по колу синьою стрічкою з золотими кантом та написом "Рада національної безпеки і оборони. Україна".

Ukrainian Military Pages

Прапором Ради національної безпеки і оборони України є прямокутне полотнище синього кольору зі співвідношенням ширини до довжини 2:3.

У центрі полотнища розміщено зображення емблеми Ради національної безпеки і оборони України. Висота емблеми становить 7/9 ширини полотнища.

Ukrainian Military Pages

Знаком Ради національної безпеки і оборони України є восьмипроменева зірка із розбіжними променями, на якій розміщено емблему Ради національної безпеки і оборони України.

Усі зображення і написи рельєфні. Розмір знака – 45 мм. Знак виготовляється з металу жовтого кольору. На зворотному боці знака передбачено місце для порядкового номера та розміщено застібку для кріплення до одягу.

Ukrainian Military Pages

Емблема, прапор та знак Ради національної безпеки і оборони України є офіційними відмітними символами Ради національної безпеки і оборони України, що вказують на належність до Ради національної безпеки і оборони України.