ГУ РСМЗ ЗСУ розроблено робочий костюм для екіпажів бойових машин і ремонтних частин

Ukrainian Military Pages

Екіпажам бойових машин потрібні не лише бойові костюми з вогнетривкими властивостями, а й костюми для експлуатації, обслуговування та ремонту озброєння та військової техніки під час повсякденної діяльності з відповідними якостями тканини.

Наказом Міністерства оборони України №232 від 29.04.2016 року встановлено норму №10 «Забезпечення спецодягом військовослужбовців екіпажів бойових машин і військовослужбовців ремонтних частин Збройних Сил України». Відповідно до вищезазначеної норми військовослужбовцям до видачі належить костюм спеціальний, для використання в ході повсякденної діяльності та під час занять, навчань, обслуговування та ремонту озброєння та військової техніки.

На початку роботи з розроблення даного костюму фахівцями управління розвитку речового майна Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ було проведено вивчення існуючих аналогів костюмів спеціальних, вивчено побажання військовослужбовців – безпосередніх користувачів, серед яких герой України Евгений Межевикин.

Потім проведено зустрічі з виробниками легкої промисловості щодо виготовлення декількох костюмів з метою вивчення їх ергономічних характеристик, обрано відповідний якісний матеріал для пошиття. Обраний матеріал має нафто-, оливо-, водовідштовхувальні властивості, в структурі тканини – антистатична нитка. Має добрі показники повітропроникності, та в той же час має високі показники розривних навантажень.

Костюм вільного крою з капюшоном. В конструкції костюму передбачена евакуаційна петля для швидкої евакуації поранених військовослужбовців з бойових машин. Костюм має комір-стійку, дві нарукавні та дві нагрудні кишені, а також кишені, що розташовані на передній площині брюк для розміщення магазинів до зброї або відповідного інструменту.

Для комфорту військовослужбовців передбачено передню застібку-блискавку з двома бігунками та задній клапан з посилюючою накладкою для справляння фізіологічних потреб. Кольорова гамма тканини костюму – чорний, темна олива та койот.

Військові (дослідні) випробування костюму спеціального для військовослужбовців екіпажів бойових машин і військовослужбовців ремонтних частин Збройних Сил України плануються найближчим часом.

Терміни проведення випробувань – два-три місяці. Після проведення випробувань, буде проведена відповідна робота щодо виявлених зауважень та їх усунення, і костюм буде закуповуватись для потреб Збройних Сил України.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
ГУ РСМЗ ЗСУ