ЗС України отримали 26 одиниць модернізованих паливозаправників та 6 танкоремонтних майстерень (відео)

доповнено
Ukrainian Military Pages

Сьогодні, 6 жовтня, у Вінниці відбулась урочиста передача військової техніки для Збройних Сил України, яка була модернізована за замовленням оборонного відомства на Державному підприємстві «45 експериментальний механічний завод».

Всього для потреб війська було передано 26 паливозаправників АЦ-5,5 на базі автомобіля УРАЛ-4320, та шість одиниць танкоремонтних майстерень ТРМ-80 і МТО-80.

Директор ДП «45 експериментальний механічний завод» Микола Чумак відзначив ефективну співпрацю з різними департаментами та управліннями військового відомства, завдяки чому підприємство отримало замовлення та якісно і вчасно його виконує.

— Замовлення Міністерства оборони України в цьому році складає 55 млн грн, що в 3,5 рази більше ніж у минулому році. Сьогодні ми передаємо 26 модернізованих паливозаправників, які виготовлені на базі колишніх заправників ракетного палива. Військове відомство нам передало цю техніку, а ми виготовили нове спецобладнання, відремонтували шасі. Ці вироби себе вже добре зарекомендували себе в районі АТО і мають позитивні відгуки, — зазначив директор підприємства.

За його словами, виконати замовлення для колективу було дуже непросто. Адже для модернізації 26-ти паливозаправників підприємство виготовило в цьому році 45 тисяч комплектуючих і роботи розпочались значно раніше, ніж була підписана угода.

У свою чергу начальник Центрального управління забезпечення паливо-мастильними матеріалами Збройних Сил України полковник Руслан Кубаль зауважив, що техніка, яку сьогодні отримала українська армія дуже необхідна для військових частин та підрозділів, у тому числі і для тих, які виконують бойові завдання у районі проведення АТО.

— Такі автозаправники зараз діють в районі АТО постачаючи пальне для бойової техніки підрозділів, — розповів полковник Руслан Кубаль.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military PagesUkrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Крім того, офіцер зазначив, що у перспективі на цьому заводі планується не лише вдосконалювати вже існуючі зразки техніки, а й виготовляти нові на базі автомобілів вітчизняного виробництва. Для цього планується збільшити фінансування не менш ніж у півтора рази.

Читати також: ЗСУ прийняли на озброєння автоцистерну АЦ-12 на шасі автомобіля КрАЗ-63221


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua

довідник озброєння і військової техніки