Автоматичні карабіни M4 - WAC-47 готові до випробувань у ЗСУ та інших структурах (відео)

Ukrainian Military Pages

Сьогодні «Укроборонпром» показав зібраний в Україні автоматичний карабін M4 – WAC-47, який є результатом спільного міжнародного проекту у рамках реалізації одного з етапів подальшої інтеграції оборонного-комплексу України у системи НАТО.

«Зараз українські бійці беруть участь у спільних з НАТО навчаннях, існує спільна з Литвою та Польщею бригада, запропоновано створення аналогічного підрозділу з іншими країнами НАТО – Румунією та Болгарією. Україна на постійній основі проводить спільні миротворчі операції. Саме тому, використання єдиного калібру у стрілецькому озброєнні є критично важливим питанням», - повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

Автоматичний карабін M4 побудований за модульним принципом та дозволяє адаптувати його під різноманітні калібри. Основаною версією M4 – WAC-47 є варіант під калібр 7,62х39 мм, який зараз активно використовуються у Збройних Силах України, але завдяки заміні модулів, що можливо здійснити навіть у польових умовах за 20 секунд, M4 – WAC-47 адаптується до 5,56х45 NАТО – який є основним патроном у країнах Альянсу для цього типу зброї.

Ukrainian Military Pages

Перша партія M4 – WAC-47, яка створена ДП «Укроборонсервіс» сумісно з американською компанії Aeroscraft, буде надана представникам Збройних Сил України, Національної Гвардії та інших силових структур, для проведення всебічних випробувань. Така процедура є обов‘язковою умовою для прийняття на озброєння будь-якого зразка озброєння.

Ukrainian Military Pages

Під час випробувань будуть перевірені бойові та експлуатаційні властивості автоматичних карабінів WAC-47, як у калібрі 7,62х39 мм так і 5,56х45 мм. Завдяки цьому будуть зібрані всі побажання українських військових, що допоможе зробити нову зброю відповідною побажанням українських військових.

Після завершення випробувань та у випадку прийняття автоматичних карабінів M4 – WAC-47 на озброєння, серійне виробництво нової зброї, на основі ліцензії від уряду США, планується розгорнуту на базі ДП «Укроборонсервіс», що входить до складу «Укроборонпрому».

Ukrainian Military Pages

Як стверджують в держконцерні «Укроборонпром», завдяки WAC-47 можливо реалізувати «плавний» та більш економічно ефективний перехід до впровадження нового для української армії натівського калібру стрілецької зброї. Це дозволить ефективно використати запаси існуючих боєприпасів, уникнути проблем із розподілом та логістикою нових набоїв та мінімізувати ризики.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Фото: ДК «Укроборонпром», Dylan Malyasov


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram

ua en

довідник озброєння і військової техніки