Відлуння Калинівки: Навколо військової частини на Хмельниччині встановили мінні загородження

Ukrainian Military Pages

На Славутчині посилили заходи безпеки навкруг військової частини, де зберігається один з найбільших у державі арсенал боєприпасів.

Передає Depo.Хмельницький з посиланням на «День за днем».

— Для запобігання провокаційних дій біля військової частини та уникнення диверсій на об'єкти, на підступах навколо військової частини встановлено вибухові мінні загородження, - повідомив Володимир Іванів, командир військової частини А1358. — До того ж військовослужбовці мають право застосовувати зброю під час виконання обов'язків військової служби.

Командування частини пояснило, повітряний простір над військовою частиною та забороненою зоною навколо неї є безпольотною зоною. Поява та проліт пілотуємих літальних апаратів та легкомоторних (безпілотних) літальних апаратів у безпольотній зоні військової частини є потенційно небезпечно для військової частини та розцінюється, як напад на об’єкти, що охороняються військовослужбовцями.

— Відповідно до вимог статті 21 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України при виявленні літальних апаратів зброя буде застосуватись без попередження про намір застосування зброї та без попереджувального пострілу у гору, — додав командир частини. — Причетних до таких інцидентів осіб будемо затримувати й притягувати до відповідальності згідно із законодавством України.

Командування цієї та інших військових частин звертається до населення і просить інформувати органи Служби безпеки України, Національної поліції України та військових щодо появи в районах дислокації військових частин підозрілих осіб.