Житомирський бронетанковий завод завершив повний цикл заводських випробувань БМП-1УМД

БМП-1УМД на Ukrainian Military Pages

ДП «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», завершив повний цикл заводських випробувань БМП-1УМД.

Бойова машина є глибокою модернізацією БМП-1, оснащена бойовим модулем «Стилет», цифровою системою управління вогнем, німецьким двигуном Deutz та іншим обладнанням.

Під час модернізації особливу увагу було приділено захисту екіпажу. Окрім встановлення додаткових елементів захисту, було проведено комплекс робіт по маскуванню БМП-1УМД у інфрачервоному діапазоні. Завдяки цьому вона значно малопомітніша через тепловізор.

Новий бойовий модуль оснащений 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-2, 30-мм гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також ПТРК «Бар‘єр». За точність вогню відповідає прицільний комплекс «Трек-М» у поєднанні зі стабілізатором озброєння СВУ-500-3Ц. Такий арсенал озброєння забезпечує знищення не тільки живої сили та легкоброньованої техніки, але і танків противника на відстані до 5 км.

Використання німецького двигуна TCD2013 L64V, що замінив радянський 300-сильний УТД-20, значно покращило ходові властивості бойової машини. Чотиритактний, 6-циліндровий двигун з тубонадувом та електронним блоком управління має потужність у 330 к.с., з можливістю програмного підвищення потужності до 390 к.с. Має значно більший ресурс, тихіший та більш економічний.

Також модернізована машина отримала отримала новий цифровий захищений зв‘язок, сучасні засоби навігації, а також інші зміни, які дозволили поліпшити ергономічні та функціональні характеристики машини.

Попри глибокі зміни, маса БМП-1УМД становить 14 тонн, що лише на 1 тонну більше за звичайну БМП-1.

Читати також: Модернізація БМП-1/2: спільний проект Київського бронетанкового заводу та НВО «Практика»

Зараз Житомирський бронетанковий завод очікує рішення з боку силових відомств України для проведення всебічних випробувань безпосередньо військовими, що є необхідною умовою для прийняття БМП-1УМД на озброєння.

Ukrainian Military Pages


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки