У Миколаєві почали зводити три будинки пілотного проекту штатно-посадового житла

Ukrainian Military Pages

У Миколаєві розпочалося будівництво трьох будинків, для військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону, із загальною кількістю у 216 квартир.

Будинки чотириповерхові, із сучасним оздобленням та енергоощадними технологіями, кожний на 72 квартири. Повністю будівництво планується завершити у четвертому кварталі 2018 року, а введення в експлуатацію здійснювати у три черги.

Головна відмінність в тім, що ці будинки - перші, які за планом належатимуть до нового типу службового житла - штатно-посадового. Тобто кожна квартира буде закріплена за визначеною посадою (наприклад командир батальйону, командир роти, начальник вузла зв'язку тощо), і при зміні посади військовослужбовець буде зобов'язаний його здати. В перспективі планується мати такий штано-посадовий житловий фонд у кожному гарнізоні.

житло для ЗСУ житло для ЗСУ житло для ЗСУ житло для ЗСУ
фото © Юрій Бірюков

Нагадаємо, що раніше (в т.ч. і зараз, згідно нормативних документів) було передбачено два типи житла, яке надається військовослужбовцю - постійне та службове, яке видається конкретному військовослужбовцю та за його посадою не закріплюється.