Миколаївський Дослідно – проектний центр кораблебудування матиме власне виробництво

Багатоцільовий корвет проекту 58250 на Ukrainian Military Pages

У 2017 році ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування», відповідно до положень Статуту підприємства, почало розвивати ще один напрямок своєї діяльності – виробництво.

Це передбачає роботи з будівництва нових кораблів і суден, а також роботи з модернізації та ремонту діючих кораблів і суден флоту та судновласників. Для останніх плавучих об’єктів передбачено й виконання, за необхідністю, рекласифікаційних й реноваційних послуг. Усе викладене вище супроводжується й відповідними проектними послугами.

Даний напрямок діяльності передбачає реанімацію частини виробничих потужностей державних підприємств в м. Миколаєві. Роботи в цьому напрямку вже розпочаті ДП «ДПЦК» з другої половини 2017 року у рамках різних замовлень. Деякі з них успішно завершені та мають позитивні відгуки замовників.

Для успішного просування діяльності в цьому напрямку підприємство отримало від Регістру Судноплавства України відповідне «Свідоцтво про відповідність підприємства» від 02.08.2017 за № СВП-224-3-75-17..

ДП «ДПЦК» планує активно розвивати свою діяльність за новим напрямком, що буде сприяти подальшому розвитку підприємства, залученню нових інвестицій в проектування та виробництво, а також зниженню частки рисків в діяльності ДП «ДПЦК».

Державне підприємство «Дослідно-проектний центр кораблебудування» входить до складу ДК «Укроборонпром» і є головною організацією з питань науково-технічного забезпечення за напрямком «кораблебудування».

Зокрема підприємством розроблені проекти: багатоцільових корветів типу PC655, «Мусон», «Володимир Великий» (пр.58250), ракетних катерів типу «PEARL-FAC», багатоцільових швидкохідних катерів «Лань», малих бронекатерів «Гюрза» та «Гюрза-М», десантного катеру типу «Кентавр», інших бойових кораблів та суден забезпечення (див. довідник).

ДП «ДПЦК» традиційно є учасником Міжнародної виставки «Зброя та безпека». Цього року на стенді підприємства були представлені макети малого протичовнового корабля та десантно-штурмового катеру «Кентавр».


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram

ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДП «ДПЦК»

довідник озброєння і військової техніки