Чотири новозбудовані бронекатери отримали імена

Ukrainian Military Pages

Сьогодні, 5 грудня, в Одесі відбулася церемонія присвоєння назв чотирьом новозбудованим для Військово-Морських Сил ЗС України малим броньованим артилерійським катерам.

Враховуючи клопотання територіальних громад катери проекту 58155 отримали іменні назви - «Вишгород», «Кременчук», «Лубни» і «Нікополь».

Наразі у Чорному морі проводиться тактичне навчання малих броньованих артилерійських катерів у складі 6 одиниць, за яким, перебуваючи на борту фрегата «Гетьман Сагайдачний» спостерігає командувач ВМС ЗС України. Заходи до Дня Збройних Сил України проходять і в інших гарнізонах.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Таким чином, після включення до бойового складу, чотирьох новозбудованих МБАК, їх кількість у ВМС складе шість одиниць, що відповідно зробить цей тип катерів основним артилерійським катером Військово-Морських Сил. Всього планується збудувати 18 катерів цього проекту.

До цього більшість артилерійських катерів у ВМС складали катери проекту 363У, 1972-1973 років випуску, також у строю один артилерійський катер пр.1400М «Гриф» - U170 «Скадовськ». Як раніше повідомлялось Командуванням ВМС, у зв'язку із введенням до бойового складу нових МБАК типу «Гюрза-М», інші катери планується поступово (до 2020 року) вивести з бойового складу ВМС ЗС України.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Прес-центр Командування ВМС ЗС України

довідник озброєння і військової техніки