ДПСУ презентувала систему фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства

Ukrainian Military Pages

21 грудня Державна прикордонна служба України презентувала систему фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства. Демонстрація роботи системи відбулася в столичному аеропорту «Київ».

Інформація з неї передаватиметься до Національної системи верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

У заході взяли участь Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал та інші посадові особи.

За словами Турчинова, Державна прикордонна служба у найкоротший термін (4 місяці) змогла реалізувати рішення РНБО України щодо посилення контролю за в'їздом в Україну іноземців та осіб без громадянства, «насамперед, це рішення стосується громадян Російської Федерації». «У більшості європейських країн реалізація таких завдань відбувалася протягом 4-5 років», - додав він.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Секретар РНБО України наголосив, що вже 157 діючих пунктів пропуску обладнано засобами для зчитування інформації з біометричних документів та зняття відбитків пальців, «а 126 пунктів пропуску вже мають пряме підключення до баз даних Інтерполу».

Держприкордонслужба готується до зняття відбитків всіх 10 пальців. Обов’язкову фіксацію біометричних даних застосовуватимуть у відповідності до визначеного МЗС переліку 70 країн, які віднесено до категорії ризику. Решта іноземців – за результатами аналізу та оцінки ризиків.

Запуск системи буде здійснюватися поетапно, а саме – з 1 січня 2018 року старт системи відбудеться у столичних міжнародних аеропортах та в пунктах пропуску українсько-російської ділянки державного кордону. В подальшому ця система буде активно впроваджуватися на всіх ділянках державного кордону України.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram

ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Ради національної безпеки і оборони України
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України dpsu.gov.ua