Новий броньований автомобіль «Варта-Новатор» випробували на полігоні (відео)

Ukrainian Military Pages

22 грудня на території Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів Національної гвардії України пройшли випробування нового автомобіля з робочим шифром «Варта-Новатор» за участі командувача НГУ генерал-полковника Аллерова.

У випробуваннях також приймали участь представники МО та спецпідрозділу КОРД МВС України, офіцери управління та департаменту НГУ, представники Державного науково- дослідного інституту МВС України.

Випробування проводились у складних погодних умовах. Спеціалізований броньований автомобіль «Варта-Новатор» отримав позитивну оцінку від всіх представників силових відомств, які взяли участь у випробуваннях.

СБА «Варта-Новатор» було сконструйовано та виготовлено конструкторсько-виробничим підприємством «Українська бронетехніка» спеціально для потреб НГУ за власні обігові кошти компанії, та із врахуванням вимог користувачів до техніки даного класу.

Легкий броньований автомобіль виготовлено із високоякісної сталі та відповідає класу бронювання ПЗСА-4. Споряджена маса автомобіля «Варта-Новатор» складає 6400кг. Розроблено два варіанти автомобіля із пасажиромісткістю 5 та 8 осіб.

Новатор - це базова модель, в подальшому може застосовуватись як спеціальна патрульна машина, медична машина, машина зв’язку та розвідки. Може бути обладнана розвідувально-ударним комплексом, бойовим модулем типу «Іва», ПТРК, зенітно-ракетним комплексом.

Автомобіль обладнано системою пожежогасіння в салоні та в моторному відсіку. Завдяки ультрафіолетовим та інфрачервоним детекторам система виявляє займання за 3 мілісекунди та ліквідує її за 250 мілісекунд.

Читати також: Збройні Сили та Національна гвардія України отримали партію бронемашин «Варта» (фото)

Всі двері обладнані спеціальними підсиленими ригелями і замками підвищеної надійності та мають можливість відкривання ззовні у екстрених ситуаціях. Максимальна швидкість автомобіля по шосе 120 км/год.

Спеціальне освітлення в салоні (білий, червоний, синій колір) та система повного, часткового та нічного маскувального освітлення у темний час доби. У автомобілі встановлено камеру заднього виду із виводом на монітор, навігатор та телевізійний пристрій для виявлення та супроводження цілей, а також пересування у повній темряві.

У вантажному відсіку розміщено місце для сидіння та передбачено місце для фіксації санітарних нош. Три борти вантажного відсіку відкидаються. Бокові борти легко знімаються для полегшення завантаження/розвантаження та перевезення вантажів різного розміру.

Нагадаємо, що вперше броньований автомобіль «Варта-Новатор» був презентований підприємством «Українська бронетехніка» 15 грудня цього року.

За інформацією компанії «Українська бронетехніка»


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


довідник озброєння і військової техніки