Військові випробовують автомобіль ТАТА 4х4

Ukrainian Military Pages

Компанія «Еталон» пропонує автомобілі Тата для Збройних Сил України на заміну ГАЗ-66. Йдеться про повнопривідну версію Tata LPTA 713 TC, яка використовується в армії Індії.

Про це повідомляє Національний промисловий портал.

В Україні добре відома конструкція цієї вантажівки, так як його задньоприводний аналог Tata LPT613 і LPT713 довгий час продавався в нашій країні. На цьому ж шасі були випущені автобуси Еталон А079 і I-Van A07. Тільки два заводи корпорації «Еталон» за період з 2002 року випустили понад 16 тисяч автобусів і вантажівок з агрегатної базою Tata.

Редакція журналу «Комерційні автомобілі» отримала ексклюзивні фотографії Tata LPTA 713 TC на військовому полігоні в Україні.

Ukrainian Military Pages

Як видно з фото машина буксує зенітну установку ЗУ-23-2. На відміну від індійського донора, автомобіль отримав інший бортовий кузов – без вирізів під задні колеса та інший тент. Також руль знаходиться зліва, а люк у стелі- з правої сторони.

Tata LPTA 713 TC має повну вагу 5.15 тонн, вантажопід’ємність вантажівки – 2.5 тонни, що на 500 кг більше ніж у ГАЗ-66.

Автомобіль комплектується 6-ти циліндровим турбодизелем потужністю 125 к.с., що дозволяє рухатись із максимальною швидкістю у 82 км/годину.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


довідник озброєння і військової техніки