Міноборони уточнило порядок нагородження вогнепальною і холодною зброєю

Ukrainian Military Pages

У військовому відомстві внесли зміни до Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства оборони України «Вогнепальна зброя» і «Холодна зброя», що направленні на уточнення кола осіб, які можуть бути нагороджені.

Зокрема якщо раніше пунктом 1.7 Положення дозволялося народжувати любу дієздатну особу, яка має право на придбання, зберігання та використання такої зброї відповідно до вимог чинного законодавства, то відтепер цей пункт викладено у новій редакції:

«1.7. Відзнаками нагороджуються військовослужбовці, на яких поширюється дія Дисциплінарного статуту Збройних Сил України.

Відзнаками можуть нагороджуватися громадяни, які звільнені з військової служби у відставку або у запас з правом носіння військової форми одягу.

Особи, нагороджені відзнакою, повинні неухильно дотримуватися вимог законодавства в частині зберігання, носіння, використання і застосування зброї.»

Також Положення доповнено новим пунктом:

«1.9. Особа може бути нагороджена відзнаками «Вогнепальна зброя» і «Холодна зброя» лише один раз.»

Зміни внесені наказом Міністра оборони від 23 листопада 2017 р. № 617 (зареєстрований в Мінюсті 18 грудня 2017 р. за № 1525/31393) та станом на 12 січня 2018 року не набули чинності (наказ набуває чинності з дня офіційного опублікування).


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram