Цього року в ЗСУ сформують більше двадцяти бригад територіальної оборони

Ukrainian Military Pages

Генеральний штаб Збройних Сил України планує протягом 2018 року перевести війська територіальної оборони (ТрО) на бригадну структуру.

За планом, загони оборони, які є у кожному районі (місті) будуть переформовані у батальйони та зведені у бригади, що повинно покращити керованість і боєздатність військових частин територіальної оборони.

Таких бригад буде не менше однієї на область, а на загрозливих напрямках, зокрема у прикордонних областях і більше. Управління бригадами будуть здійснювати відповідні оперативні командування Сухопутних військ ЗС України.

При цьому в областях також залишаться окремі стрілецькі батальйони, що формуються обласними військовими комісаріатами та роти охорони військових комісаріатів, згідно структури військ територіальної оборони, яка була запроваджена наприкінці 2014 року.

До складу бригади територіальної оборони входитиме від чотирьох до восьми батальйонів ТрО, рота вогневої підтримки, рота протидиверсійної боротьби, мінометна батарея, підрозділи бойового і тилового забезпечення.

Протягом 2018-2020 років планується озброєння бригад протитанковим озброєнням і 60-мм мінометами вітчизняного виробництва - по мірі їх виготовлення військовою промисловістю.

Бригади територіальної оборони будуть комплектуватися як військовослужбовцями кадру так і резервістами, які складатимуть основну чисельність і призиватимуться на службу у разі необхідності. Резервісти регулярно проходитимуть підготовку на навчальних зборах, а решту часу будуть вести звичайне цивільне життя.

Фіналом підготовки стане бойове злагодження та проведення бригадних навчань. Перші бригадні навчання планується провести вже у другій половині цього року.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


довідник озброєння і військової техніки