США передали Збройним Силам України 2500 приладів нічного бачення AN/PVS-14

США передали Збройним Силам України 2500 приладів нічного бачення AN/PVS-14

Сполучені Штати Америки, в рамках програми сприяння безпеці в Україні, що здійснюється за підтримки уряду США, передали для Збройних Сил України 2500 приладів нічного бачення AN/PVS-14 на загальну суму 5 млн 800 тис. доларів.

«Технологія цих приладів буде гарантувати безпеку ЗСУ та українського народу в нічний час. Надане обладнання та тренінги допомагають Україні краще захищати свої кордони», – зазначила Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович.

Ukrainian Military Pages

Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко заявив, що тепер приладами нічного бачення буде забезпечено мінімум 10 батальйонів ЗСУ.

«США - це стратегічний партнер України і загальний відсоток матеріальної допомоги становить 90%. Це нелетальне озброєння і ті нічні прилади, які передавалися раніше. Це і радники, і тренінги, які проводять американські інструктори. Як мінімум ще 10 батальйонів буде запезпечено приладами нічного бачення», – зазначив Муженко.

Нагадаємо, що аналогічні прилади США вже передавали ЗС України у 2016 році.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

AN/PVS-14 — портативний монокулярний прилад нічного бачення, розроблений американською корпорацією ITT для армії США в рамках програми Land Warrior. Виробляється з 2000 року. Має високу роздільну здатність. Дальність виявлення при зоряному світлі 350 м. Тривалість роботи на одному комплекті елементів живлення при кімнатній температурі 50 годин. Прилад йде у комлекті з кріпленнями для шолому.



Використані джерела:
112.ua