Стратегія розвитку ВМС – 2035: військові моряки провели робочу зустріч з іноземними фахівцями

військові моряки провели робочу зустріч з іноземними фахівцями

Представники Військово-Морських Сил ЗС України провели робочу зустріч з іноземними фахівцями в рамках розробки Стратегії розвитку національного флоту до 2035 року.

Основною метою заходу було опрацювання вимог чинного законодавства України стосовно ролі і місця українських ВМС у захисті національних інтересів на морі, аналіз геостратегічного середовища навколо України і Чорного моря , тенденцій його розвитку, визначення призначення флоту, його обрис і основні цінності.

У заході взяли участь представники оборонних відомств Великої Британії, Норвегії і Сполучених Штатів Америки.

- Робоча зустріч з іноземними фахівцями є черговим кроком до створення Стратегії розвитку Військово-Морських Сил ЗС України до 2035 року, – наголосив командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко. – Це дуже важкий багатоетапний процес, який буде пройдений спільними зусиллями і результатом якого стане наше бачення розбудови флоту, відповідно до нинішніх викликів та загроз, – додав він.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

За словами капітана 1 рангу Андрія Риженка, іноземні колеги високо оцінили вже проведену військовими моряками роботу, поділилися своїми методиками і допомогли максимально ефективно адаптувати їх під вимоги українських ВМС.

Це вже третій захід проведений в рамках розробки стратегічного документа. Кожна робоча зустріч проводиться за участі представників Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського, наукових і дослідних організацій, адже це питання не тільки військової, а й політичної, економічної та інформаційної сфери.

Варто зазначити, що Військово-Морські Сили ЗС України у зазначених заходах представляють як керівний склад, так і молоді офіцери, які пройшли навчання за кордоном, неодноразово брали участь у міжнародних навчаннях.

Нагадаємо, що раніше Андрій Риженко, у своїй статті представляв концепцію, яка передбачає, що у найближчі чотири роки ядром надводних сил ВМСУ повинні стати три основних типи платформ «москітів»: пошуково-ударні (протикорабельні ракети, торпеди, артилерія, ПЗРК), патрульно-рейдові (багатоцільові, артилерія до 30-мм, ПТРК, ПЗРК) і протимінні, здатні виконувати завдання всіх типів морських операцій в прибережній зоні згідно Морської доктрини НАТО AJP-3.1.

А після створення «москітних» надводних сил для гарантованого захисту в прибережній зоні, після 2020 року можна буде розпочати наступний етап – побудови більших кораблів для дій у відкритому морі.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Військово-Морських Сил Збройних Сил України