Завод для виробництва Ан-132 в Саудівській Аравії почнуть будувати у 2019 році

Завод для виробництва Ан-132 в Саудівській Аравії почнуть будувати у 2019 році

Серійне виробництво нового багатоцільового літака Ан-132 в Королівстві Саудівської Аравії планується організувати в рамках технопарку, що є частиною програми науково-технічної розбудови міста Таіф.

Програма включає в себе побудову промислового та університетського містечок, житлового кварталу на 10 000 помешкань, міжнародний аеропорт.

Технопарк буде зведено в кооперації з Науково-Технологічним Центром імені Короля Абдулазіза (King Abdulaziz City for Science and Technology), який є одним з ключових партнерів за програмою Ан-132. До складу технопарку увійдуть: літакобудівний завод з аеродромом, підприємство з виготовлення сонячних панелей, сонячна електростанція.

Розпочати будівництво підприємства планується в 2019 році, термін будівництва – 9 місяців, а складання серійних Ан-132 має бути запущене в 2021 році.

Наразі компанія Taqnia Aeronautics та ДП «Антонов» працюють над техніко-економічним обґрунтуванням побудови авіаційного заводу за участю західних експертів. Минулого тижня, під час візиту до Королівства Саудівської Аравії, делегація «Антонова» на чолі з президентом підприємства О. Кривоконем ознайомилась з проектом побудови технопарку.

Ukrainian Military Pages

Партнерство між двома країнами передбачає випуск 300 літаків протягом наступних 10 років.

«Вартість за одиницю близько 30 мільйонів доларів США та погодинні експлуатаційні витрати в межах від 2 000 до 3 000 доларів передбачають сприятливі ринкові перспективи для нового літака», - зазначив Гендиректор Taqnia генерал-майор у відставці Алі Аль-Гамді на цьогорічному паризькому авіашоу LE BOURGET 2017.

На першому етапі виробництва початкова партія серійних Ан-132 буде побудована на ДП «Антонов» в кооперації з Taqnia і Wahaj. На цьому етапі головним виконавцем робіт буде «Антонов», а партнери будуть виробляти агрегати і елементи відповідно до коопераційної схемою. Зокрема, Wahaj буде випускати шасі і обладнання для нього.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДП «Антонов»

довідник озброєння і військової техніки