ХКБМ розпочало серійне виробництво БРЕМ «Атлет» на базі танка Т-84 (відео)

БРЕМ «Атлет» на базі танка Т-84

ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. Морозова», що входить до складу ДК «Укрборонпром», розпочало серійне виробництво броньованих ремонтно-евакуаційних машин (БРЕМ) «Атлет».

Розроблена фахівцями ХКБМ на базі основного бойового танка Т-84У «Оплот» машина призначена для технічного забезпечення танкових підрозділів. «Атлет» дозволяє проводити евакуаційні операції та ремонт техніки у польових умовах.

Демонстраційний зразок БРЕМ-84 був продемонстрований на збройовій виставці DSA-2000 в Малайзії у 2000 році. Після завершення державних випробувань, 24 листопада 2008 року, броньована ремонтно-евакуаційна машина на базі танка Т-84 була прийнята на озброєння Збройних Сил України.

Екіпаж БРЕМ складається з трьох осіб - командира, механіка-водія і слюсаря. Для евакуації бойових машин «Атлет» обладнаний лебідкою з максимальною силою до 250 кН, якої достатньо для витягування основних бойових танків. А спеціальне обладнання дозволяє проводити буксування техніки на швидкості до 25 км/год.

Ukrainian Military Pages

Для виконання ремонту техніки БРЕМ обладнана краном вантажопідйомністю 25 т, який дозволяє проводити заміну основних вузлів та агрегатів танку, включаючи башту та двигун. Вона оснащена зварювальним апаратом та іншим обладнанням, яке дозволяє проводити широкий комплекс робіт з відновлення боєздатності бронетехніки безпосередньо у польових умовах.

1000-сильний двигун 6ТД дозволяє розвивати «Атлету», що важить 46 т, швидкість до 70 км/год. Окрім того, БРЕМ може перевозити до 1,5 т вантажу.

Як зазначає прес-служба ДК «Укрборонпром». машина значно посилить технічні можливості Збройних Сил України та забезпечить належний рівень боєготовності танкових підрозділів.

Також ця машина пропонується на експорт, зокрема БРЕМ-84 поставлялися до Таїланду разом із бойовими танками «Оплот-Т».


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Прес-служба ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки