На Черкащині відбувся випуск прикордонників для підрозділів спеціальних дій

Ukrainian Military Pages

Вчора у Головному центрі підготовки особового складу ДПСУ імені генерал-майора І. Момота відбувся перший у цьому році випуск військовослужбовців, котрі виявили бажання випробувати свої сили під час курсу виживання та пройти посилений військовий вишкіл.

Всього 85 бійців з різних регіональних управлінь та окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» попередньо подали заявки для участі у курсі. Закінчили комплекс випробувань, що тривали з 14 березня по 04 квітня, лише 37 військовослужбовців. Решта, з причин недостатньої фізичної та психологічної готовності, не дійшли до «фінішу».

Варто відмітити, що бійці проходили випробування в умовах значних коливань температур, а саме – від - 15°C до + 10°C, що значно підсилювало ефект стресо-фізичних навантажень. Зокрема, саме марш на 50 кілометрів відбувався при температурі – 15°C, місцями по коліна в снігу.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Невдовзі всі бійці, які успішно склали іспити, поповнять ряди бійців 10 окремого загону оперативного реагування Державної прикордонної служби України як у Києві, так і в нещодавно створених регіональних підрозділах спеціальних дій.

Вручити сертифікати про успішне проходження курсу прибув директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України полковник Юрій Гресько.

«ДОЗОР – орган охорони державного кордону нової формації, бійці якого мають найвищий рівень всебічної готовності до виконання важких і специфічних завдань. Лише фізично витривалі і психологічно стійкі військовослужбовці можуть претендувати на службу даному підрозділі», — під час свого виступу зазначив директор Департаменту.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram

ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України