Перспективи переозброєння корабельного складу ВМС країн Чорноморського регіону: БОЛГАРІЯ

Ukrainian Military Pages

Аналіз перспектив переозброєння корабельного складу ВМС країн Чорноморського регіону:

Військово-морські сили Болгарії.

Процес реформування ЗС здійснюється на підставі “Довгострокової програми розвитку військ та сил до 2020 року” (далі – Програма розвитку) з урахуванням змін та доповнень, які були внесені в 2015 році.

В умовах обмеженого фінансування військово-політичне керівництво країни продовжує здійснення заходів з реформування збройних сил. Реформування військово-морських сил полягає в оптимізації організаційно-штатної структури та зменшенні кількості корабельного складу. Кінцевою метою реформування є збільшення бойового потенціалу за рахунок модернізації кораблів, які зможуть виконувати завдання в будь-яких районах світового океану, в тому числі і у складі міжнародних сил.

Протягом 2018-2021 років заплановано виконання програми закупівлі у французької компанії “DCNS” двох модульних корветів типу “ГоВінд”.

Ukrainian Military Pages

Довідково:

Слід відмітити, що кораблі типу “ГоВінд” мають декілька модифікацій під визначенні завдання та вимоги замовника.Керівництвом ЗС Болгарії до кораблів висунуто вимоги: автономність – 10 діб, дальність плавання – 3500 миль, екіпаж 65 осіб.




Інші:


ВМС Морські сили Румунії
ВМС Чорноморський флот Південного військового округу ЗC РФ
ВМС Військово-морські сили Туреччини
ВМС Департамент берегової охорони Прикордонної поліції МВС Грузії


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Військово-Морських Сил Збройних Сил України