Компанія Everest розробила бортову інформаційну систему управління боєм

Ukrainian Military Pages

Українська компанія Everest розробила нову бортову інформаційну систему Hermes-C2 (Command and Control), яка разом з комплектом допоміжного обладнання встановлюється на танк та інтегрується із засобами зв’язку Aselsan чи Harris.

Про це повідомляє Defence Express з посиланням на директора департаменту оборонних технологій компанії Everest Дмитро Люліна.

Пристрій забезпечує автоматизацію функцій командування та контролю: здійснює передачу формалізованих команд та донесень з функціями підтвердження, а також обмін інформацією про боєкомплект, наявність пального, технічний стан чи стан екіпажу.

Військові матимуть доступ до картографічних даних, відображення свого місцезнаходження за даними GPS (радіостанції та власний модуль), а також сектору огляду та тактичної обстановки. Система може в автоматичному чи ручному режимі прокласти маршрут, який будуть бачити інші члени бойової групи.

«Ми вивчаємо потреби військових, аналізуємо події в ООС, що дозволяє нам ефективно реалізувати рішення для нашої армії. Система Hermes-C2 надасть українським танкістам можливість швидко реагувати на загрози та суттєво підвищить ефективність використання бронетанкової техніки Збройними Силами України», – зазначив Дмитро Люлін.

Як зазначають представники компанії Everest, розробники вже зараз працюють над удосконаленням системи. Водночас у більшості випадків питання модернізації пристрою вирішується заміною програмного забезпечення.