Повернення землі та житла у власність Міноборони – місцева влада ігнорує рішення судів

Ukrainian Military Pages

Сьогодні, 4 липня, під час засідання Кабміну Міністр оборони Степан Полторак звернувся до Прем’єр-міністра та членів Уряду щодо повернення до власності Міноборони та подальшої реєстрації земель, аби спільно відпрацювати механізм вирішення питання.

– За останні декілька років ми повернули через суди у власність Міністерства оборони України 80 тисяч гектарів землі, 100 тисяч квадратних метрів житлової площі, але зареєструвати нам вдалося лише 24%. Є величезний супротив, особливо з боку голів великих міст, які просто ігнорують і не виконують законні вимоги щодо реєстрації. Через це ми не можемо проводити інвестиційне будівництво житла для військовослужбовців, не можемо зареєструвати його, – наголосив Степан Полторак.

Міністр звернув увагу, що подібна ситуація склалася зокрема, в Одесі, де упродовж чотирьох років Міністерство оборони не може прийняти жодного рішення по жодній земельній ділянці.

– І це у той час, коли Військово-Морські Сили, які виведені з окупованого Криму, не мають житла. Місцеві органи влади нерідко приймають рішення по землях оборони, які приймати не мають права. Це стосується, наприклад, аеродрому «Шкільний». І таких проблем дуже багато, – зазначив Степан Полторак.


Читати також:Слідча комісія розслідує факти розкрадання ЗСУ та підриву обороноздатності держави у 2004–2017рр.


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України