29 кораблів, 25 літальних апаратів та 3000 вояків з 19 країн – стартували навчання Sea Breeze 2018

навчання Sea Breeze

Сьогодні, 9 липня, в Одесі урочисто відкрили українсько-американське навчання «Сі Бриз-2018». Метою навчання, до якого долучилися представники збройних сил 19 країн є планування та проведення багатонаціональної морської операції з безпеки в кризовому регіоні.

Маневри будуть проводитися в Одеській та Миколаївській областях, а також на визначених морських полігонах Північно-Західної частини Чорного моря. Особливістю українсько-американського навчання «Сі Бриз — 2018» буде управління силами морського, повітряного та наземного компонентів безпосередньо з моря з борту штабного корабля ВМС США Mount Whitney. Особовий склад новоствореного Морського командування Військово-Морських Сил ЗС України складатиме основу багатонаціонального штабу й у взаємодії зі своїми іноземними колегами отримає практичний досвід планування операцій та управління силами за стандартами НАТО.

навчання Sea Breeze «Сі Бриз-2016», фото: Міністерство оборони України

За словами командувача виду ЗС України, проведення таких навчань Україна розглядає як добру нагоду вдосконалити взаємосумісність українських ВМС та ВМС наших партнерів. Маневри вже понад 20 років дозволяють нам якісно тренувати сили та запроваджувати міжнародні стандарти взаємодії, щоб адекватно реагувати на нагальні виклики і загрози з морського напрямку.

Навчання триватимуть до 21 липня. У військових маневрах буде задіяно 29 кораблів, катерів і суден, 1 підводний човен, 25 літальних апаратів, близько 3 тисяч чоловік особового складу. Основними навчально-бойовими елементами та завданнями стануть дії протикорабельної та протиповітряної оборони, висадки морського десанту на необладнане узбережжя, проведення рейдових дій, тактичне маневрування та плавання в ордерах.

Ukrainian Military Pages Відкриття «Сі Бриз-2018», фото: Прес-центр Командування ВМС ЗС України



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України