Багатонаціональна ескадра прибула до Одеси для участі у Sea Breeze 2018 (фоторепортаж)

Багатонаціональна ескадра прибула до Одеси

Американський ракетний есмінець USS Porter вчора зайшов до Одеського порту. А сьогодні прибули болгарський корвет «Бодри», турецький фрегат «Явуз» і підводний човен «Йілдирай», а також корабель управління 6 флоту США Mount Whitney.

Кораблі візьмуть участь у щорічних військово-морських навчаннях «Сі Бриз». Про це повідомляє одеський інформаційний портал «Думская».

Ракетний есмінець USS «Porter» (DDG-78), який вчора ошвартувався у 16-го причалу морського вокзалу - 28-й корабель класу «Арлі Берк» (Arleigh Burke) ВМС США. Основне озброєння есмінця - 90 ракетних пускових установок, в яких можуть знаходитися зенітні і протичовнові ракети, а також крилаті ракети «Томагавк». Управління озброєнням корабля здійснює система «Іджіс». У 2013 році корабель був модернізований, тепер він здатний нести ракети SM-3, призначені для боротьби з балістичними ракетами та супутниками на навколоземній орбіті.

Американський ракетний есмінець USS Porter прибув до Одеси Американський ракетний есмінець USS Porter прибув до Одеси Американський ракетний есмінець USS Porter прибув до Одеси Американський ракетний есмінець USS Porter прибув до Одеси Американський ракетний есмінець USS Porter прибув до Одеси Американський ракетний есмінець USS Porter прибув до Одеси Американський ракетний есмінець USS Porter прибув до Одеси Американський ракетний есмінець USS Porter прибув до Одеси Американський ракетний есмінець USS Porter прибув до Одеси Американський ракетний есмінець USS Porter прибув до Одеси

Сьогодні, о 7:00, прибув болгарський корвет «Бодри». Він розмістився в Практичної гавані. «Бодри» - це побудований в Радянському Союзі малий протичовновий корабель проекту 1241.2 «Блискавка-2».

Багатонаціональна ескадра прибула до Одеси

Після «Бодри» в порт зайшли турецькі кораблі - фрегат TCG Yavuz (F-240) і підводний човен TCG Yıldıray (S-350), що нещодавно потопив на навчаннях у Чорному морі списаний танкер. О 9:00 фрегат став біля 18-го причалу морвокзалу, а підводний човен - у понтонного причалу яхт-клубу.

Багатонаціональна ескадра прибула до Одеси Багатонаціональна ескадра прибула до Одеси Багатонаціональна ескадра прибула до Одеси
Багатонаціональна ескадра прибула до Одеси Багатонаціональна ескадра прибула до Одеси Багатонаціональна ескадра прибула до Одеси

«Йілдирай» відноситься до відомого типу 209, побудованому в Німеччині в 1970-80 роках. Введений до складу ВМС Туреччини в 1981 році, має повну підводну водотоннажність 1200 тонн. Швидкість надводна 11,5 вузлів, підводна 21,5 вузлів. Довжина 62 метри, екіпаж близько 30 осіб.

Останнім, о 10:00, прибув корабель управління 6 флоту США Mount Whitney. Він ошвартувався на 15-му причалі морвокзалу. Корабель став до строю у 1971 році. Названий на честь гори Уїтні, найвищої гори хребта Сьєрра-Невада, розташованого в штаті Каліфорнія.

Багатонаціональна ескадра прибула до Одеси

На борту Mount Whitney розміститься об'єднаний штаб морських операцій, який буде керувати ходом маневрів.

Фото: Сергій Смоленцев / Думская