Десантно-штурмові війська визначили найкращий танковий взвод

найкращий танковий взвод ДШВ

На військовому полігоні під Житомиром завершились змагання на найкращий танковий взвод серед бригад Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. До змагань долучилися команди 25, 79, 80 та 95 бригад.

Впродовж тижня під спекотним сонцем розгорнулася не менш спекотна боротьба. Програму змагань максимально наблизили до стандартів НАТО та міжнародних змагань Strong Europe Tank Challenge, вона складалася з кількох етапів: наступальний бій, оборонний бій, снайперська стрільба, водіння танка, евакуація та надання першої медичної допомоги пораненим та визначення рівня фізичної підготовки танкістів.

«Наразі, під час змагання змінено штатну структуру танкового взводу. Під час виконання завдань танкісти «воюють» на чотирьох бойових машинах. Два танки ведуть вогонь по цілям, інші два – забезпечують їхнє прикриття. Акцент командуванням ставиться на збереженні життя екіпажу», – командир танкової роти 80-ї бригади Ігор Славич.

Такі змагання у Десантно-штурмових військах ЗС України проводяться не вперше. Враховуючи бойовий досвід більшості учасників змагань, кожен танковий взвод демонстрував свої навички та професіоналізм на високому рівні.

найкращий танковий взвод ДШВ

«Ці змагання показують кожному командиру танкового підрозділу навченість та підготовку особового складу. Хлопці відпрацьовують на всі сто відсотків, кожен знає своє завдання під час тієї чи іншої вправи, а головне – кожен любить свою справу та свою бойову машину. Без любові та абсолютної відданості нам би не вдалося зайняти першу позицію на цих змаганнях» – розповідає командир танкової роти 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Андрій Зайченко, танковий взвод якого здобув перемогу.

Зазначаємо, що це не перша перемога 25-ї бригади – у 2016 році вони здобули перемогу на змаганнях, які проводились безпосередньо у зоні АТО між танковими підрозділами різних видів та родів військ. А у 2017 році вони стали переможцями у змаганнях серед бригад ДШВ.

Не дарма девізом танкістів 25-ї окремої повітрянодесантної бригади є вислів «Сталевий молот перемоги». Адже свою ефективність володарі броні та вогню неодноразово доводили під час запеклих бойових дій в найгарячіших районах проведення антитерористичної операції.

Срібним призером став танковий взвод 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, а танковий взвод 79-ї бригади посів почесне третє місце.

найкращий танковий взвод ДШВ

Після визначення кращих танкових взводів у видах та родах військ будуть проведені змагання на першість Збройних Сил України, переможець яких буде представляти Україну на міжнародних змаганнях.



Використані джерела:
Офіційний сайт Десантно-штурмових військ Збройних Сил України