Статистика Національної гвардії за три місяці ООС

Ukrainian Military Pages

Головне управління Національної гвардії України оприлюднило результати участі своїх підрозділів в операції Об’єднаних сил на сході країни за перші три місяці її проведення.

Основні завдання покладені на Національну гвардію в ООС – несення служби на стаціонарних та мобільних блокпостах, охорона громадського порядку в населених пунктах, охорона взводних опорних пунктів, особливо важливих державних об’єктів, судових установ та судових приміщень, конвоювання підсудних.

Основні результати участі Нацгвардії:

479 582 транспортних засобів та 810 256 осіб було перевірено гвардійцями на рухомих та стаціонарних блокпостах. У результаті військовими Нацгвардії було затримано 244 громадянина, 163 з яких – за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України. Така чимала кількість затримань була зумовлена введенням в роботу мобільних блокпостів.

Також, під час несення служби нацгвардійцями на блокпостах у різних районах проведення операції було вилучено 102 боєприпаси різного калібру, 1,5 кілограма тротилу та 2 кілограми пороху, близько 40 грам речовини, схожої на наркотичну, 900 кілограмів чорних та 15 кольорових металів.

Майже 1000 осіб спецконтингенту було доставлено до судів особовим складом 170 судових варт. Крім цього, гвардійці забезпечили щоденну охорону 5 судових установ у Донецькій та Луганській Областях.

Близько 400 громадян було затримано у ході проведення комплексно-оперативного відпрацювання населених пунктів Донеччини та Луганщини гвардійцями спільно з представниками інших військових та правоохоронних формувань зі складу Об’єднаних сил. 17 з цих осіб гвардійці затримали за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ККУ.

Ukrainian Military Pages

Військові Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати покладені на них завдання з ізоляції визначених районів, протидії контрабанді та збереження державного суверенітету та цілісності України.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії України

довідник озброєння і військової техніки