Військові випробовують легкі багатоцільові гелікоптери

Військові випробовують легкі багатоцільові гелікоптери

Українські легкі багатоцільові гелікоптери «Скаут» та АК1-3 продемонстрували свої льотно-технічні характеристики під час випробування нової зброї та військової техніки на полігоні.

Присутній на випробуваннях Секретар РНБОУ Олександр Турчинов зазначив, що ці «вертольоти можуть допомагати військовим проводити розвідку, забезпечувати охорону кордону, виконувати різні завдання, а в комбінації з сучасною зброєю зможуть виконувати й бойові завдання, що важливо, як вдень, так і вночі, а, що принципово важливо, вони можуть працювати в безпілотному режимі».

Гелікоптер AK1-3 розроблений компанією «КБ Аерокоптер», кабіна розрахована на пілота та одного пасажира. Машина оснащена двигуном SUBARU EJ25 потужністю 156 к.с., який живиться бензином А95. Крейсерська швидкість 160 км/год. Витрата палива 24-35 л на годину, що при ємності баку 72 літри дозволяє долати відстань до 350 км за дві з половиною години.

Військові випробовують легкі багатоцільові гелікоптери

Максимальна злітна маса 650 кг. Довжина фюзеляжу з лопатями 8 метрів, ширина 2,27. Діаметр несучого гвинта 6,84 м. Максимальна швидкопідйомність 8,5 м/сек. Динамічна стеля 3000 м.

Військові випробовують легкі багатоцільові гелікоптери

Тримісний «Скаут» розроблений компанією НТК «Горизонт». Гелікоптер оснащений двигуном Lycoming IO-390 потужністю 210 к.с. Крейсерська швидкість 187 км/год, максимальна 209 км/год. Дальність польоту до 600 км, максимальний час у повітрі 190 хв.

Максимальна злітна маса 882 кг. Довжина з гвинтом 9,32 м, висота 2,6 м, ширина 1,97 м.

Військові випробовують легкі багатоцільові гелікоптери Військові випробовують легкі багатоцільові гелікоптери