124-та бригада ТрО патрулює адмінкордон з Кримом

фото тактичних навчань Херсонської 124 бригади територіальної оборони

На Херсонщині тривають навчальні збори з резервістами 124-ї окремої бригади територіальної оборони ЗС України, які розпочалися 3-го та проходитимуть до 12 вересня.

Бригада, що постійно утримується у скороченому складі (військовослужбовців кадру всього два на кожен батальйон – це командир та начальник штабу), була укомплектована резервістами та розмістилася у кількох наметових містечках і таборах відпочинку на території Білозерського, Олешківського, Генічеського, Іванівського та Скадовського районів.

Наприклад в Олешківському районі базується батальйон територіальної оборони, що комплектується резервістами з Херсона, Каховського та Нововоронцовського районів.

фото тактичних навчань Херсонської 124 обрТрО фото тактичних навчань Херсонської 124 обрТрО фото тактичних навчань Херсонської 124 обрТрО фото тактичних навчань Херсонської 124 обрТрО
фото: Херсонська ОДА

Під керівництвом досвідчених інструкторів, які брали участь у бойових діях, бійці територіальної оборони отримують або відновлюють військові навички, а також у взаємодії із поліцією, прикордонною службою та Національною гвардією залучаються до несення служби на блокпостах, патрулювання кордону, населених пунктів, охорони об'єктів та адмінбудівель.

Зокрема, 197-й батальйон, що базується на Арабатській стрілці, всього за кілька десятків кілометрів від окупованого Криму, після тренувань та бойових стрільб, з 7 вересня приступив до сумісного з прикордонниками патрулювання адміністративної межі з Кримом та охорони важливих об'єктів Генічеського району.

197 батальйон 124 обрТрО фото тактичних навчань Херсонської 124 бригади територіальної оборони фото тактичних навчань Херсонської 124 бригади територіальної оборони фото тактичних навчань Херсонської 124 бригади територіальної оборони фото тактичних навчань Херсонської 124 бригади територіальної оборони
фото: «Новый Визит» / www.vizit.ks.ua