Збори з альпіністської підготовки пройшли в Нацгвардії

Навчально-тренувальний збір з альпійської підготовки

Навчально-тренувальний збір з альпіністської підготовки пройшли фахівці Центру підготовки до спеціальних дій, загонів спеціального призначення та гірсько-патрульної роти Нацгвардії.

Поряд із 38-ми офіцерами-чоловіками програму засвоїла й одна жінка – медик загону спеціального призначення. 70 відсотків учасників – новачки у гірській справі, що приєдналися до загонів у останні роки.

Протягом п'яти днів військові тренувалися альпіністським прийомам на гірсько-лісистій місцевості, переміщенню по опорному канату та освоювали техніки евакуації. Крім того під час зборів відпрацювали штурм будівлі.

Навчально-тренувальний збір з альпійської підготовки Навчально-тренувальний збір з альпійської підготовки Навчально-тренувальний збір з альпійської підготовки Навчально-тренувальний збір з альпійської підготовки Навчально-тренувальний збір з альпійської підготовки Навчально-тренувальний збір з альпійської підготовки Навчально-тренувальний збір з альпійської підготовки Навчально-тренувальний збір з альпійської підготовки Навчально-тренувальний збір з альпійської підготовки

«Зараз ми плануємо вчити цьому не лише вузько направлених спеціалістів, спецназівців з висотно-штурмової групи, а всіх хто покликаний виконувати спеціальні операції в Національній гвардії», — зазначив організатор зборів та інструктор підполковник Олександр Чмирьов.

«Загальні вправи та уміння як з альпіністської, з водолазної підготовки, так і з десантування на початковому рівні повинні вміти всі без виключення», — додав він.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії України