Експериментальні літні «Талани» мають нову підошву

фото нових літніх берців Талан для ЗСУ

Компанією «Талан» розроблену нову модель літніх черевиків з високими берцями для військових, яка зараз проходить випробування, зокрема й в зоні проведення ООС.

Команда Ukrainian Military Pages намагається відслідковує всі новинки у речовому забезпеченні, так, два тижні тому ми писали про нові захисні рукавички, а сьогодні мова піде нове взуття, яке може згодом надійти на забезпечення української армії та інших силових структур.

Більше 30 пар вже проходять тестову експлуатацію у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ. Також виробник пропонує всім охочим приєднатися до обговорення нової моделі берців у Facebook та обіцяє у кінці року розіграти цю модель серед тих, хто активно приєднається до обговорення та поширення.

фото нових літніх берців Талан для ЗСУ
фото: Талан

Експериментальні літні берці мають інший, незвичний дизайн, легші за звичайні, теж з мембраною GORE-TEX®, але вже з новою італійською колодкою, а також мають іншу підошву, на якій ми зупинимося більш детально.

Зовнішній вигляд взуття оманливий – матеріал, з якого зроблені черевики, міцний і пошкодити його не так просто, при чому не зважаючи на зовнішню сітчасту структуру, бруд, пил чи вода всередину берців не попадають, що підтверджують і відгуки військових.

Звичайно тестування лише розпочалося і ми будемо слідкувати за його результатами.

фото нових літніх берців Талан для ЗСУ

Нова підошва має відкритий малюнок протектора та трапецієподібну форму шипів. За рахунок цього відбувається самоочищення підошви від бруду. За словами розробників для того щоб протектор звільнився від багнюки достатньо кілька разів вдарити черевиком по твердій поверхні.

Підошва має гострі форми протектора, які розташовані у різних напрямках – це забезпечує ефективне зчеплення черевика з поверхнею у різних напрямках, що особливо актуально при використанні взуття в польових умовах.

протектор експериментальних літніх берців Талан для ЗСУ

На шипах протектора розміщені водовідвідні канали, які забезпечують стабільне положення черевика на вологих поверхнях. У геленковій частині взуття має додаткові зачепи, що утримують черевик в стабільному положенні при роботі з лопатою, на драбині, або в інших умовах коли контакт черевика із поверхнею відбувається в області геленки.

У носковій та п'ятковій частинах підошва має ребристу структуру та забезпечує максимальне зчеплення черевика із поверхнею, яке відбувається при ходьбі.

Підошва виготовлена з гуми, проміжний шар – поліуретан, вперше компанією «Талан» була застосована система Move Light, яка сприймає та гасить навантаження при ходьби. Що допомагає не навантажувати ноги наприклад при стрибках із техніки.

Дана підошва була розроблена саме для військових цілей, і у компанії мають сподівання, що її функціональність буде підтверджено практичним використанням.

Після завершення випробувань нова модель може замінити літні черевики, що зараз спереьувають на забезпеченні військовослужбовців Збройних Сил України. Нагадаємо, що окрім літніх, у ЗСУ використовуються зимові та демісезонні бойові черевики.

Наразі невідомо, чи можна буде купити цивільну версію літніх берців нової моделі та відповідно, яка може бути їх ціна.

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію