МОУ визначило перелік посад для військових-інвалідів

Проходження служби військовими непридатними за станом здоров'я

Міноборони визначило перелік посад, що можуть бути заміщені військовослужбовцями, які визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби.

Закон (раніше відомий як законопроект № 6052), який надав можливість військовим, що були поранені, отримали травми, каліцтва та визнані непридатними, продовжувати службу був проголосований ще 5 квітня, підписаний Президентом 20 червня та набув чинності 23 червня.

На виконання цього закону, наказом Міністерства оборони України від 14 серпня 2018 року №410 визначений відповідний перелік посад.

перелік посад, що можуть бути заміщені військовими які визнані військово-лікарськими комісіями непридатними

Наказ вже пройшов зовнішнє погодження з Мінохоронздоров'я, Мінсоцполітики, громадською спілкою «Всеукраїнське громадське об'єднання «Національна асамблея людей з інвалідністю України» та направлений для державної реєстрації до Міністерства юстиції України.

Серед офіцерських посад: помічник Міністра оборони, начальник будинку офіцерів, начальник клубу військової частини, перекладач, начальник бюро, посади наукових співробітників, старший офіцер та офіцер військових комісаріатів, старший ординатор та ординатор медичних установ, а також велика кількість посад у навчальних закладах.

Посади сержантів та солдатів: штаб-сержант, сержант-менеджер, начальник лабораторії, помічник начальника служби, помічник коменданта, відповідальний виконавець, діловод, дефектувальник, бібліотекар, кіномеханік, комірник, контролер, кравець, кресляр, лаборант, метеоролог, метеоспостерігач, статистик, фотограф.

Наказ набирає чинності з дня офіційного опублікування.

У двомісячний термін з дня набрання чинності цим наказом, Міністерство оборони, за пропозицією Генерального штабу ЗСУ повинно ще затвердити Перелік органів військового управління, військових частин, навчальних закладів, установ та організацій, в яких можуть комплектуватися посади визначені наказом №410.

Нагадаємо, що за законом, цей перелік не стосується тих хто отримав розумові, сенсорні, психологічні вади та інші захворювання, визначені Міністерством оборони України.