Танкова бригада резерву укомплектована танками Т-72

навчання танкової бригади Корпусу резерву

5-та танкова бригада Корпусу резерву, яка на 90% складається з резервістів, укомплектована до повного складу танками Т-72, що були модернізовані вітчизняними підприємствами.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Сергій Попко під час тактичних навчань з бойовою стрільбою бригади Корпусу резерву, на які були запрошені військові аташе іноземних держав.

Бригадні навчання на гончарівському військовому полігоні стали завершальною частиною 45-денних навчальних зборів резервної танкової бригади, і вже у ці вихідні близько трьох тисяч резервістів роз'їдуться по своїх домівках.

«Якщо раніше ми спостерігали в основному за підготовкою резервістів першої черги, це той резерв якій йде на доукомплектування бойових військових частин, то зараз ми вже ведемо про підготовку резерву другої черги, це військовослужбовці, які йдуть на комплектування військових частин резерву – частин, які заново формуються, які повністю комплектуються резервістами», – прокоментував заходи на полігоні начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

«Мова йде про підготовку не тільки піхотних, механізованих бригад, а й такої потужної ударної сили, якою є танкова бригада. Сьогодні, як раз було продемонстровано навчання з окремою танковою бригадою Корпусу резерву», – підсумував Віктор Муженко.

Нагадаємо, що раніше Віктор Муженко заявив, що за 2014-18 роки були сформовані додаткові танкові частини, в тому числі танкову бригаду Корпусу резерву. Всього до ЗСУ було додатково надійшло понад 500 танків.

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію