Понад 3000 військовозобов'язаних залучать до зборів 3-ї танкової бригади Корпусу резерву

Понад три тисячі військовозобов'язаних залучать до навчальних зборів 3-ої танкової бригади

На початку серпня на гончарівському військовому полігоні розпочнуться 45-денні навчальні збори 3-ої окремої танкової бригади Корпусу резерву Збройних Сил України, на які буде залучено близько трьох тисяч резервістів та військовозобов'язаних.

Бригада постійно утримується у скороченому складі (бригада кадру), військовослужбовцями за контрактом укомплектовані лише органи управління та ключові посади частини. Основу бригади складають 9-й, 10-й та 11-й окремі танкові батальйони, що формуються у Гончарівському, Білій Церкві та Новоград-Волинському.

На збори залучать резервістів та військовозобов'язаних, які входять до оперативного резерву другої черги – це ті, які проходили службу до 2014 року, або не проходили взагалі.

Як вже повідомлялось Ukrainian Military Pages, протягом серпня - жовтня, також проходитимуть навчальні збори новосформованих бригад територіальної оборони, зокрема Сумської, Харківської та Херсонської, до яких залучать резервістів оперативного резерву 2-ї черги та військовозобов'язаних мобілізаційного резерву.

Нагадаємо, що військовий резерв людських ресурсів згідно постанови Кабінету Міністрів України від 12 листопада 2014 року № 607 поділяється на:

  • оперативний резерв
    • резерв першої черги
    • резерв другої черги
  • мобілізаційний людський резерв
  • громадський резерв

Оперативний резерв першої черги (ОР-1) призначений для укомплектування бойових частин ЗСУ, включає резервістів та військовозобов’язаних переважно з досвідом участі в антитерористичній операції.

Резерв другої черги призначений для комплектування частин стратегічних резервів ЗСУ, нових формувань інших військових формувань, командних та ключових посад (що визначають боєздатність) частин територіальної оборони.

Мобілізаційний резерв призначений для комплектування частин територіальної оборони (решти посад), а також навчальних центрів з метою поповнення некомплекту частин, після відповідної підготовки (отримання відповідної військово-облікової спеціальності).