Українським військовим аташе збільшили виплати

Грошове забезпечення

Військовим, направленим у відрядження до дипломатичних установ України за кордоном, платитимуть 100% місячного грошового забезпечення в національній валюті замість 50.

Відповідна виплата встановлюється з 1 березня 2018 року. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2018 р. № 872:

Установити, що працівникам апарату військових аташе та апарату представника Міністерства оборони України при Постійному Представництві України при ООН виплачується з 1 березня 2018 р. за останнім місцем служби до направлення за кордон 100 відсотків місячного грошового забезпечення в національній валюті за останньою штатною посадою з урахуванням присвоєння наступних військових звань та вислуги років військової служби.

До цього, згідно з постановою КМУ від 13 липня 1999 р. № 1246, виплачувалось 50% місячного грошового забезпечення в національній валюті за останньою штатною посадою, з урахуванням присвоєння наступних військових звань та вислуги років військової служби.

Зазначимо, що цим військовослужбовцям, також виплачуються компенсаційні виплати та надбавки в іноземній валюті, які визначені іншими постановами КМУ.