Виїзд військових за межі гарнізону хочуть врегулювати

Виїзд військових за межі гарнізону –  змінять правила

У Генеральному штабі Збройних Сил України збираються врегулювати порядок виїзду за межі гарнізону офіцерів, сержантів та солдатів, які проходять військову службу за контрактом.

Про це повідомляє Юридична служба Збройних Сил України.

Відповідно до статті 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Cтатею 216 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України передбачено, що виїзд офіцерів, прапорщиків (мічманів), військовослужбовців, що проходять військову службу за контрактом, за межі гарнізону здійснюється з дозволу командира військової частини.

Разом з тим, на даний час механізм надання командиром дозволу на виїзд військовослужбовців, що проходять військову службу за контрактом за межі гарнізонів з особистих питань у позаслужбовий час, у вихідні, святкові та неробочі дні відсутній.

Ураховуючи вище наведене та з метою упорядкування питання надання дозволу визначеним категоріям військовослужбовців, що проходять військову службу за контрактом, на виїзд за межі гарнізону в особистих справах у позаслужбовий час і уникнення проблемних ситуацій при його використанні - визначеним органом військового управління опрацьовується питання щодо врегулювання порядку виїзду.

Про результати цієї роботи обіцяють інформувати. Більш детальна інформація наразі відсутня.


Примітка Ukrainian Military Pages: станом на сьогодні такий дозвіл, як правило, надається за рапортом військовослужбовця, відповідною резолюцією командира.