«Укроборонпром» передав армії 16 танків і 5 БТР-4

«Укроборонпром» передав армії 16 танків і 5 БТР-4

Сьогодні, 3 жовтня 2018 року, на території харківського заводу імені Малишева відбулась урочиста передача озброєння та військової техніки для Збройних Сил України.

Українська армія отримала 16 танків Т-80 і Т-64, які були відновлені Харківським бронетанковим заводом, а також п'ять нових бронетранспортерів БТР-4 виготовлених Харківським конструкторським бюро з машинобудування.

За словами Олександра Турчинова, який був присутній на заході, під час глибокої модернізації танків було «розроблено та встановлено автоматичну систему управління вогнем з лазерним далекоміром, балістичним обчислювачем та комплексом керованого озброєння, що також дозволяє вести вогонь керованими ракетами».

Турчинова повідомив, що для виготовлення військової техніки, яку сьогодні та напередодні передали ЗСУ, «було задіяно чотири потужних харківських підприємства - Харківський бронетанковий завод імені Малишева, Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова, Балаклійський ремонтний завод та Харківський завод спеціальних машин».

Також «Укроборонпром» продемонстрував реактивну систему залпового вогню «Верба», танк БМ «Оплот», БТР-4МВ1, двигуни для бронетехніки, а також ракетний комплекс «Сапсан», створений разом з іншими підприємствами ОПК України.

«Укроборонпром» передав армії 16 танків і 5 БТР-4