КБТЗ виготовив корпус БТР-3ДА з «натовської» броні

КБТЗ виготовив корпус БТР-3ДА з «натовської» броні

Київський бронетанковий завод виготовив експериментальний корпус БТР-3ДА з броньованої сталі виробництва однієї з країн НАТО, найближчим часом його випробують на полігоні.

З якої саме країни походить сталь не повідомляється. Для виготовлення корпусу необхідно було зварити понад 1800 окремих деталей, з яких майже 1000 – броньованих.

На полігоні, під контролем представників Міноборони, новий корпус буде обстріляний з мінімальних дистанцій з різного озброєння, зокрема, великокаліберного кулемета.

Після успішних випробувань Київський бронетанковий завод зможе самостійно зварювати корпуси для БТР-3ДА та інших машин на цій базі, що дозволить значно розширити виробництво цієї бойової машини, яка з початком російської агресії довела свою високу ефективність на полі бою.

Бронетранспортер БТР-3ДА – серійно виробляється на Київському бронетанковому заводі. Колісна машина оснащена бойовим модулем «Штурм-М» із стабілізованою 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, що має скорострільність у 330 пострілів за хвилину, 7,62-мм кулеметом,30-мм автоматичним гранатометом, а також високоточним протитанковим комплексом «Бар‘єр», що здатний знищувати сучасну бронетехніку противника на відстані до 5 км.

КБТЗ виготовив корпус БТР-3ДА з «натовської» броні

Роботи зі зварювання корпусу на підприємстві були проведені у рамках виконання завдання з розширення виробництва української бронетехніки. Зазначимо, що об‘єми виробництва БТР-3ДА, як і БТР-4, наразі тісно пов‘язано із потужностями єдиного виробника корпусів – приватного підприємства ПАТ «Лозівський ковальсько-механічний завод». Окрім того, використання сталі країн-членів НАТО дозволяє значно диверсифікувати постачальників броні та не залежати від одного постачальника.

Аналогічні роботи з розширення виробництва корпусів для бронетехніки, зокрема БТР-4, наразі проводяться на заводі ім. Малишева та Харківському конструкторському бюро ім. Морозова.

Нагадаємо, що раніше Україна вже закуповувала броню Armstal польського виробництва для виробництва бронетехніки (бронетранспортерів БТР-4, БТР-3, бронемашин «Дозор», «Тритон»).

Також, нещодавно повідомлялось, що на Лозівському ковальсько-механічному заводі виготовлено перші сім корпусів бронетранспортерів БТР-4, з нової вітчизняної броні.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»