Полоненим морякам нададуть допомогу по 50 тис. грн

Полоненим морякам нададуть допомогу по 50 тис грн

Міністр оборони України підписав наказ про надання матеріальної допомоги у сумі 50 тис. грн кожному із військових, які були незаконно затримані та взяті у полон 25 листопада 2018 року.

— Вчора в Одесі, представники Командування Військово-Морських Сил ЗC України провели зустріч з рідними та близькими військовополонених щодо їхніх прав та вирішення проблемних питань, — повідомив Міністр оборони України Степан Полторак на своїй сторінці у Facebook.

Також він зазначив, що юридичними службами Міноборони, Генштабу та Командування ВМС забезпечено координацію з Офісом Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини, органами влади, міжнародними правозахисними організаціями, громадськими об’єднаннями та волонтерами — Українською Гельсінською спілкою з прав людини, «Крим-SOS», Медійною ініціативою за права людини та іншими.

Зокрема, йдеться про правову підтримку українських військових моряків на міжнародному та національному рівнях, інформування громадськості щодо стану військовополонених, а також заходів, які вживаються українською стороною з метою повернення наших воїнів додому.