Elbit модернізує вертолітні шоломи для армії США

Elbit модернізує вертолітні шоломи для армії США

Армія США обрала Elbit Systems для обладнання вертолітних шоломів HGU-56/P (RWH) цифровими дисплеями згідно з програмою Air Soldier Common Helmet Mounted Display (CHMD).

Крім Elbit за контракт також змагалися компанії BAE Systems і Thales.

22 січня був укладений контракт на 24,3 млн дол. США, якй передбачає виготовлення першої партії шоломів до 21 січня 2024 року, у подальшому передбачається розширення замовлення. Загалом американська армія планує придбати 1825 таких шоломів проягом п'яти років.

Прозорий цифровий дисплей високої чіткості буде інтегрований у шолом HGU-56/P Rotary Wing Helmet (RWH) для екіпажів усіх гелкоптерів, окрім AH-64D Apache Longbow, які наразі замінюються на AH-64E Apache Guardian. Дисплей монтуватиметься у рухому частину шолома.

Передбачається, що модернізовані шоломи увійдуть до системи Raytheon Air Soldier, яка розроблена для підвищення ситуативної обізнаності екіпажів гелікоптерів і являє собою комплекс засобів зв'язку, інформаційних дисплеїв та системи життєзабезпечення.

Нагадаємо, що 22 січня також було підписано Меморандум про співпрацю між Elbit Systems та українським держконцерном «Укроборонпром».