У Збройних Силах України побільшає генералів

У Збройних Силах України побільшає генералів

Новорічний подарунок отримали армійські полковники – указом Президента України від 31 грудня 2018 року №444 збільшено кількість генеральських посад у Збройних Силах України.

Зазначеним указом внесені зміни до Переліків посад військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, що підлягають заміщенню особами вищого офіцерського (начальницького) складу, та граничних військових і спеціальних звань за цими посадами (додаток № 1 до Указу Президента України від 21 березня 2002 року № 277).

Зокрема у зв'язку із реформуванням Міністерства оборони у «цивільне» відомство, з апарату виведені військові посади заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції» та державного секретаря Міністерства оборони України».

Натомість була введена посада категорії «генерал-лейтенант» (віце-адмірал) – «Директор Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки».

Генеральською стала й посада начальника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України (генерал-лейтенант, віце-адмірал).

У структурах підпорядкованих Генштабу генеральських посад побільшало.

Зокрема у Головному командному центрі з'явилася «генерал-майорська» посада заступника начальника ГКЦ, а штатна категорія самого начальника збільшилася з «генерал-майора» до «генерал-лейтенанта» (віце-адмірал).

У Сухопутних військах з'явилися дві нові генеральські посади – заступника командувача з територіальної оборони (генерал-лейтенант, віце-адмірал) та командира Кадру корпусу резерву (генерал-майор, контр-адмірал).