Ліцензійне виробництво українських ПТРК у Йорданії

Йорданія виробляє українські ПТРК за ліцензією

Йорданська компанія Jadara Equipment у 2018 році розпочала ліцензійне виробництво версії українського легкого ПТРК «Корсар» від КБ «Луч». Комплекс отримав назву Jadara Terminator.

Про це повідомляє Defense Express.

Прем'єра йорданського «Термінатора» відбулася на початку травня 2018 року на міжнародній виставці SOFEX-2018, що проходила в столиці Йорданії, місті Амман. На заході був продемонстрований власне переносний аналог ПТРК «Корсар» та бойовий модуль Twin Jadara Terminator (кулемет калібру 7,62 мм + 2 ПТРК).

Йорданія виробляє українські ПТРК за ліцензією Легкий ПТРК Jadara Terminator ATGW та мобільна версія протитанкового комплексу с двозарядним бойовим модулем Twin Jadara Terminator на базі позашляховика Toyota Land Cruiser від компанії Jadara Equipment and Defence Systems на виставці SOFEX-2018. Амман, травень 2018 року / Фото: Patrick Allen / Jane's

На початку вересня Jadara Equipment продемонструвала свою продукцію на виставці Africa Aerospace and Defence (AAD-2018) у Південно-Африканський Республіці. Цього разу, замість Twin-модуля був продемонстрований більш потужний БМ на 4 ПТРК (Quad). Також потенційним замовникам був показаний і Terminator у «класичному» вигляді.

Йорданська версія ПТРК має дещо змінений (від звичайного «Корсару») прицільний комплекс з тепловізором та адаптовану під піщані ґрунти триногу. В ПТРК використовуються українські ракети з тандемною кумулятивною РК-3К (Anti-Tank Guided Missile T-AT - Hollow Charge, Tandem) та осколково-фугасною РК-3ОФ (High-Explosive Fragmentation Guided Missile T-HE - High - Explosive Fragmentation) бойовими частинами, виробництва КБ «Луч».

Зокрема, у травні минулого року повідомлялось, що дочірнє підприємство державної компанії «Укрспецекспорт» ДП ДГЗІФ «Укрінмаш» поставило компанії Jadara Equipment 25 приладів наведення для виробів РК-3К та РК-3ОФ. Вони призначені для прицілювання і напівавтоматичного наведення на ціль протитанкових керованих ракет РК-3ОФ і РК-3К по лазерному променю з видачею команд керування. Окрім цього були поставлені 150 комплектів складових частин для складання виробів РК-3К. До складу комплекту входить: бойова частина, корпус маршового двигуна, заряд маршового двигуна, запальник маршового двигуна, стартовий двигун, апаратурний блок та джгут. Загальна сума постачання склала близько 5 млн доларів.

Йорданія виробляє українські ПТРК за ліцензією