MBDA представляє контейнер-модуль ППО Mistral

MBDA представляє контейнер-модуль ППО Mistral

Французький оборонний підрядник MDBA представив новий корабельний модуль для запуску зенітних керованих ракет Mistral під назвою SPIMM (Self-Protection Integrated Mistral Module).

Модуль відповідає стандартному 10-футовому ISO контейнеру, важить близько 7 тонн та за необхідності може бути швидко встановлений на палубі корабля за допомогою крана і вимагає лише стандартного електричного з'єднання. SPIMM призначений для оснащення кораблів усіх типів, у тому числі без бойової системи (наприклад, кораблі забезпечення).

MBDA представляє контейнер-модуль ППО Mistral

Модуль складається з автоматизованої морської установки SIMBAD-RC з двома готовими до пострілу ракетами Mistral і 360°-ою інфрачервоною панорамною системою виявлення і відстеження цілей у повітрі та на поверхні. Система контролюється двома операторами, що розміщуються в укритті всередині модуля, де також зберігаються чотири додаткові ракети.

MBDA представляє контейнер-модуль ППО Mistral

SPIMM був представлений на міжнародній виставці NAVDEX 2019, що триває в ОАЕ.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року MBDA також продемонструвала здатність ракет Mistral ефективно вражати не тільки повітряні цілі, а й швидкохідні судна, зокрема катери.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook