Рада розслідує факти зловживань в Укроборонпромі

Рада розслідує факти зловживань в Укроборонпромі

Верховна Рада прийняла постанову про невідкладне розслідування фактів, оприлюднених у ЗМІ щодо зловживань в ДК «Укроборонпром» та причетності до цього посадових осіб.

За відповідну постанову №10104 проголосували 229 народних депутатів.

Визначено, що повноваження Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка була створена для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки розповсюджуються на будь-які правопорушення в оборонній сфері, в тому числі в 2018 – 2019 роках.

Тимчасовій слідчій комісії доручається невідкладно провести розслідування за матеріалами, які були оприлюднені в засобах масової інформації з приводу закупівлі запчастин, комплектуючих та обладнання для підприємств ДК «Укроборонпром».

Також ТСК доручається провести публічне засідання спільно з представниками Генеральної прокуратури України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро України, Міністерства оборони України, ДК «Укроборонпром» та інших посадових осіб щодо розслідування оприлюднених в ЗМІ фактів зловживань в оборонній сфері.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook