Укроборонсервіс відправив Барс-8ММК до Іспанії

Укроборонсервіс відправив Барс-8ММК до Іспанії

Згідно з інформацією відкритої бази даних експорту/імпорту Great Export Import, держкомпанія «Укроборонсервіс» відправила 120-мм мобільний міномет Барс-8ММК до Іспанії.

Відповідно до декларацій, у січні 2019 року, державною компанією «Укроборонсервіс» було відправлено морським шляхом до Іспанії для Everis Aeroespacial Y Defensa S.L.:

  • дослідний зразок №3 (Барс-8ММК) - 1шт. згідно з формуляром 4909-3902002-00 фо; номер шасі - 3c7wrnal2fg626873
  • мобільну мінометну систему ALAKRAN UKR-MMC (зав. №alk-ukr-mms-2017-0001), що призначена для встановлення на дослідний зразок №3 (Барс-8ММК), що постачається окремо.
Укроборонсервіс відправив Барс-8ММК до Іспанії Укроборонсервіс відправив Барс-8ММК до Іспанії

Варто зазначити, що автоматизований мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» (UKR-MMC) є спільною розробкою ДП «Укроборонсервісу» та Everis Aeroespacial Y Defensa S.L., яка зокрема розробила механізм приведення у бойове положення і наведення міномета.

Барс-8ММК

Мобільний мінометний комплекс може складатися з самохідних мінометів та машини артилерійської розвідки (з БпЛА), які виконанні на базі бронеавтомобілів Барс-8. Нагадаємо, що у 2018 році комплекс проходив випробування на полігонах Збройних Сил України.

Демонстрація роботи мінометного комплексу на виставці «Зброя та безпека 2017»:


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter, Facebook та Linkedin