Airbus представляє нову версію гелікоптера H-145

Airbus представляє нову версію гелікоптера H-145

Компанія Airbus Helicopters представила нову версію свого двомоторного легкого гелікоптера H145 на міжнародній виставці Heli-Expo 2019 в Атланті, США.

Останнє оновлення передбачає оснащення H145 5-лопатевим основним гвинтом. Максимальна маса зльоту збільшена до 3800 кг, а корисне навантаження тепер еквівалентно вазі порожньої машини, повідомила компанія у понеділок.

Нова конструкція головного ротора полегшить експлуатацію та технічне обслуговування, а зменшений діаметр дозволить H145 працювати в обмежених місцях. Гелікоптер оснащений бездротовою системою зв'язку, що забезпечує безперебійну та безпечну передачу даних.

Сертифікація EASA планується на початок 2020 року, перші поставки відбудуться у кінці року. Оновлення буде запропоновано поточним операторам H145, як варіант модернізації.

Гелікоптер оснащується двома двигунами Safran Arriel 2E з повнофункціональним цифровим керуванням та цифровою авіонікою Helionix, що включає 4-осьовий автопілот, який підвищує безпеку і зменшує навантаження на пілота. Також гелікоптер має низький акустичний слід.

Нагадаємо, що Україна закупила 10 гелікоптерів H145 у рамках угоди щодо придбання 55 гелікоптерів Airbus для МВС, а дві подібні машини вже експлуатуються ДСНС з 2009 року.


Читати також:Бойові гелікоптери Airbus для ЗСУ – наступний етап співпраці

довідник озброєння і військової техніки