ЗСУ випробовують французькі захисні авіаційні шоломи

Французький захисний авіаційний Шолом моделі LA 100 з кисневою маскою UA21SУ

На базі васильківської 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України проходить випробування комплект захисного шолому для льотчиків французького виробництва.

Повідомляє Military Aviation з посиланням на прес-центр Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Шолом моделі LA 100 з кисневою маскою UA21S пристосований виробником для використання у літаках типу МіГ-29 та Л-39, в тому числі для використання нашоломної системи цілевказання.

Про наміри закупити французьке обладнання повідомлялося ще в грудні 2017 року.

Наразі українські пілоти користуються різними типами радянських шоломів (ЗШ-3, ЗШ-5, ЗШ-7), у яких закінчуються строки експлуатації. При цьому, отримані від США у 2015 році 200 комплектів авіаційних шоломів, вочевидь, так і не змогли пристосувати для наших літаків.

Новий шолом має модульну конструкцію, що дозволяє залежно від завдань розміщувати на ньому різноманітне легкознімне обладнання. Це можуть бути системи цілевказання та індикації, окуляри нічного бачення та різні світлофільтри.

Одна із головних переваг французького шолома — вага. Якщо російський ЗШ-7 важить близько двох кілограмів, то «француз» — удвічі менше. А це означає, що в разі катапультування, коли перевантаження сягає понад 20 g, навантаження на шийний відділ хребта льотчика становитиме вже не 40, а 20 кілограмів, що суттєво знижує ймовірність травмування.

Французький захисний авіаційний шолом випробовують у ЗСУ Французький захисний авіаційний шолом випробовують у ЗСУ Французький захисний авіаційний шолом випробовують у ЗСУ Французький захисний авіаційний шолом випробовують у ЗСУ Французький захисний авіаційний шолом випробовують у ЗСУ